Påstricket

Stel je voor dat je er een sneetje wit brood in een zak met lauw water. Na vijf minuten, de boterham omgevormd tot een waterrijke puinhoop die niet bijzonder smakelijk ziet er. Doe hetzelfde met een plakje van zuurdesem brood of volkoren brood. Efter fem minuter har knappt något hänt och brödskivan ser nästan ut som när du lade i den i påsen.

Påstricket är en enkel illustration på vad som händer i magen. Franskbrödet som snabbt löstes upp har högt GI, medan fullkornsbrödet har betydligt lägre GI. Med hjälp av påstricket ser du snabbt att potatismoset, de överkokta snabbmakaronerna och många flingsorter har förfärande högt GI. Tillagningssättet kan också påverka GI-värdet, pasta som äts aldente, dvs lite kortare koktid har lägre GI än överkokt pasta osv.

One Response to Påstricket

  1. Hej bra blogg

Laat een antwoord achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *