Köpa Pilatesboll

Många tränings entusiaster föredrar att köpa träningsredskap för hemmet istället för att träna på gym. Det finns många fördelar med att träna hemma du behöver inte ge dig iväg hemifrån i tid och i otid.

Ett av de bästa alternativen är att köpa en Pilatesboll.
Det finns olika skäl till varför detta träningsredskap har blivit så populärt. Pilatesbollen används mycket av sjukgymnaster för att behandla patienter med ryggproblem.

En Pilatesboll har en diameter av cirka 55 till 85 centimeter och är gjord av elastiskt gummi. Den används i träning och sjukgymnastik. Det finns olika namn för Pilatesboll så som, Övningsboll, Pilatesboll, Gymboll, Terapiboll, Balansboll, Yogaboll och Swissboll.

Den största fördelen med att träna med en Pilatesboll är att den är instabil det gör att muskler i kroppen engageras mer. Musklerna stärks när kroppen kämpar för att upprätthålla balansen. Väldigt bra för rygg och magmusklerna.
Övningar med en Pilatesboll kommer aldrig att tråka ut dig. Pilatesbollen utmanar din uthållighet, ditt tålamod och, självdisciplin

En Pilatesboll är effektiv på grund av sin runda form. Det skapas instabilitet och gör så att dina rygg och magmuskler får arbeta. Jämfört med om du gör situps på golvet, där du endast arbetar med de övre magmusklerna, så är en balansboll mycket effektivare genom att du aktiverar också ryggmusklerna, bäcken musklerna och musklerna i din midja.

Prova att göra några armhävningar med hjälp av en Pilatesboll, händerna på golvet och fötterna på Pilatesbollen eller vice versa. Denna övning är lättare när fötterna är särade och är svårare när fötterna sätts nära varandra.

Även om en Pilatesboll ger många fördelar så finns det också några fallgropar man ska se upp med. Många tränare har visat på att om den inte används på rätt sätt kan den orsaka skada eller om de används för mycket. Det är dock fortfarande så att många terapeuter använder den vid behandling av patienter med ryggsmärtor.

Ta med bollen i ditt träningsprogram nästan varje övning kräver stöd från magens muskler för att hjälpa till med att hålla balansen. En Pilatesboll är bra för att öka styrkan i rygg-och magmusklerna, du får bättre hållning och ökad rörlighet i nedre rygg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *