Styrketräning hur ofta

Av denna anledning har jag försökt läsa så mycket som möjligt om att bygga muskler och om fettförbränning.
Jag har säkert stöt på 100 000 olika träningsmetoder och jag har säkert provat över 1000 olika metoder för att bygga muskler och bränna fett.

Jag kommer att tala om exakt vad som fungerade för mig ur de tusentals tränings rutiner jag stött på.

Det första du måste göra före varje träningspass är att värma upp och stretcha.
Många utelämnar dessa viktiga ingredienser och klagar över bristen på resultat och skadar sig själva.
Jag tänker inte tråka ut dig med massa vetenskap och dylikt, jag ska bara berätta att det är viktigt för att du inte ska skada dig när du bygger muskler.

Den näst viktigaste när du ska bygga stora muskler är att lyfta tunga vikter med få reps. Lyft på mellan 75 till 80% av ditt max, gör 4-8 upprepningar. Du bör ej göra mer än 3 set av varje övning gör inte mer än 3 övningar per muskelgrupp per dag.

Vilken typ av övningar behöver du göra för maximal muskelbyggande. Detta är en av de saker de flesta är överens om. Ett par hantlar och en skivstång är bland det bästa träningsredskapen du kan träna med. Du måste inrikta dig på de stora musklerna bröst, rygg och ben för maximal muskeltillväxt. Övningar såsom knäböj, marklyft, bänkpress, axel press, hantel press, hantlar och pull ups etc. Lägg märke till att du inte använder de nya fina maskinerna, utan gamla hederliga träningsredskap. Tänk inte på varför – bara lita på mig det här är vad som fungerar för de flesta människor.

Hur ofta ska du träna är nästa dilemma! när och vad ska man träna? Vilka muskler ska man träna tillsammans? Hur långt i mellan träningspassen? Vad jag har funnit är att det inte finns något rätt eller fel. Det beror på hur lång tid det tar för dig att återhämta dig efter en träning. I princip ska du inte träna en kroppsdel ​​om den fortfarande är öm och om du inte kan träna ditt max. Om du känner lite träningsvärk men kan lyfta ditt max, då är det okej.

Att träna en kroppsdel en gång i veckan är bra och förmodligen den säkraste vägen att gå utan risk för skada, om du tycker att du återhämtar dig snabbare än genomsnittet kan du träna två gånger i veckan per kroppsdel. Jag kan inte rekommendera att du tränar en kroppsdel mer ​​3 gånger i veckan, på grund av att då finns det allvarlig risk för över träning och skada.

Över träning är den största orsaken till de flesta av skador som uppkommer och i slutändan får den skadade alla sina träningsplaner spolierade och hamnar tillbaka på steg 1, om och om igen!
troligtvis blir det så att när de blir fria från skador igen kommer de att skada sig gång på gång igen på grund av överträning, och sedan förlora allt på grund av skada. Å andra sidan den person som gör det rätt, och vet hur mycket hans kropp tål, är vinnare eftersom de inte blir skadade och har kontinuerliga vinster och behöver inte starta om på nytt flera gånger.

Och slutligen se till att du äter massor av hälsosamma naturliga proteiner från magert kött som kalkon, kyckling och fisk. protein shakes fungerar men inget slår en naturlig sund och balanserad kost med rätt mängd protein per kg kroppsvikt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *