Påstricket

Immaginate di mettere una fetta di pane bianco in un sacchetto con acqua tiepida. Dopo cinque minuti, la fetta di pane trasformato in un pasticcio acquosa che non sembra particolarmente appetitoso. Fate la stessa cosa con una fetta di pane a lievitazione naturale o pane integrale. Efter fem minuter har knappt något hänt och brödskivan ser nästan ut som när du lade i den i påsen.

Påstricket är en enkel illustration på vad som händer i magen. Franskbrödet som snabbt löstes upp har högt GI, medan fullkornsbrödet har betydligt lägre GI. Med hjälp av påstricket ser du snabbt att potatismoset, de överkokta snabbmakaronerna och många flingsorter har förfärande högt GI. Tillagningssättet kan också påverka GI-värdet, pasta som äts aldente, dvs lite kortare koktid har lägre GI än överkokt pasta osv.

One Response to Påstricket

  1. Hej bra blogg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *