Hvers vegna er Pilates boltanum svo vel

Pilates boltanum var fyrst notað af hópi lækna sjúkraþjálfara frá Sviss sem styðja á æfingu.

Pilates kúlan er stór plast bolti, sem hægt er að nota til að þjálfa algerlega stöðugleika og jafnvægi.

Þú getur nú fundið Pilates bolta í ýmsum stærðum, liti og efni. idag används pilatesbollen väldigt flitigt som träningsredskap för att stärka de viktigaste musklerna i kroppen.

Du kan göra pilatesövningar på bollen, du kan också använda hantlar eller andra vikter när du tränar med bollen.

Dessa bollar är också en kul leksak för barnen eftersom bollen har en mjuk konsistens och oftast mycket attraktiva färger. Du kan med gott samvete låta barnen leka med bollarna eftersom de inte kommer att orsaka barnen någon skada (gör det inte i närheten av prydnads saker bara).

Pilatesbollen utvecklades för användning vid rehabilitering.
Dessa bollar tränar muskler som du vanligtvis inte kan med vanliga övningar. Din kropp kommer att reagera instinktivt för att hålla balansen på den runda bollen.

Träna på bollen är bra för att stärka din mage och rygg (bålmuskler). Det kommer också att förbättra din styrka, koordination, hållning, balans och flexibilitet. När vi rör på oss använder vi bålmusklerna för att stabilisera vår rygg, därför kan pilatesbollen hjälpa till att förebygga ryggvärk och ryggproblem. Personer med ryggvärk kan lindra sin värk genom att träna på pilatesbollen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *