Fördelarna med Jogging

Jag minns som barn när jogging blev populärt och naturligtvis ju mer populärt det blev, desto mer prylar måste folk ha för sin jogging tur, kläder, skor, walkmans, etc. Även reklammakarna hakade på jogging trenden.
Nästan alla kommersiella reklam inslag hade någon som joggade i dem. Tja, nu är jogging inte den stora trenden det en gång var, men fördelarna med denna form av motion finns fortfarande kvar. Så mycket har inte förändrats.
I denna artikel kommer vi att vissa dig på några av fördelarna med jogging.
Förhoppningsvis efter att ha läst detta kommer du att gräva fram din gamla walkman igen och ge dig ut på en runda.

Det finns faktiskt så många fördelar med att jogga att det skulle vara omöjligt att ta upp alla. På toppen av listan med att jogga kommer viktminskning. om du är väldigt överviktig, är jogging något som du bör göra men väldigt sakta, tänk på att det kan vara mycket påfrestande för en överviktig person att jogga. Men det finns nog inget bättre sätt att förlora kilona med en lätt jogging i parken.
När du först börjar, prova en kilometer eller kanske bara en halv. Börja långsamt, men se till att komma igång.

En annan fördel med jogging är att det stärker muskler och ben. Detta är viktigt för att förebygga muskel-och benförlust. Du hittar väldigt få joggare som lider av benskörhet senare i livet.

Sen finns naturligtvis de kardiovaskulära fördelarna med jogging. När du joggar får hjärtat pumpa mera. Detta att hjärtat får arbeta gör så att blodcirkulationen blir bättre detta gör att du minskar risken av att dö i hjärtsjukdom eller stroke.

En annan fördel med jogging är den mentala nyttan. Studier har visat entydigt att människor som joggar mår bättre och är i allmänhet mycket lyckligare. Mycket har att göra med den positiva känslan man får från att komma ut och röra på sig. Det är känslan av att utföra något som gör att människor mår bra. Jag känner själv personligen att efter min jogging tur på morgonen (2 kilometer varje dag) känner jag mig som en ny människa. Och när jag inte kan jogga på grund av vädret, då tar jag mitt hopprep och kör några minuter.
Det är ingen tvekan om att en jogging tur utför underverk för din kropp och själ.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *