Påstricket

Kuvittele, että laitat viipale vaaleaa leipää pussissa haalealla vedellä. Viiden minuutin leipäviipale muuntuu vetistä sotkua, joka ei näytä erityisen ruokahalua. Tee sama siivu sourdough leipää tai täysjyväleipää. Efter fem minuter har knappt något hänt och brödskivan ser nästan ut som när du lade i den i påsen.

Påstricket är en enkel illustration på vad som händer i magen. Franskbrödet som snabbt löstes upp har högt GI, medan fullkornsbrödet har betydligt lägre GI. Med hjälp av påstricket ser du snabbt att potatismoset, de överkokta snabbmakaronerna och många flingsorter har förfärande högt GI. Tillagningssättet kan också påverka GI-värdet, pasta som äts aldente, dvs lite kortare koktid har lägre GI än överkokt pasta osv.

One Response to Påstricket

  1. Hej bra blogg

Jätä vastaus

Your email address will not be published. Required fields are marked *