pelota de Pilates es una herramienta de entrenamiento muy eficaz.

Pilatesbollen är inte bara för Pilates fantaster

En Pilatesboll är ett utmärkt sätt att komma i form och träna din kropp. pelota de Pilates se está convirtiendo en una forma muy popular para ponerse en forma, perder peso y equilibrio trabajo. El balón no podrá ser utilizado solamente para Pilates, pero cuando se añade al entrenamiento de Pilates, blir det ett mycket effektivt träningsredskap.

Pilatesbollen är gjorda av mycket slitstarkt gummi eller latex. Tunnare pilatesbollar är billigare kostar mindre men är mer benägna att gå sönder. Tänk på att de har olika ytor för att passa olika typer av träning. Släta, för lätta övningar och mönstrade, för att förhindra att en svettig kropp glider av.

Pilatesbollar finns i olika storlekar, och hitta rätt storlek för dig är lätt. Sitt på bollen, och om dina knän är i nivå eller strax under höfterna, är det rätt (ca 90 grader). Kontrollera också att den tål din vikt: för måttlig träning, välj en som tål tre gånger så mycket som din vikt, för tung träning, hitta en som tål 4 gånger din vikt.

När du tränar med bollen så blir det instabilt, detta tvingar – bålmusklerna i buken och ryggen att aktivera och korrigera din kropp så att du håller balansen. När den används för övningar som man vanligen gör på golvet, erbjuder den skydd mot den hårda ytan och ökar på rörelserna.

En pilatesboll kan vara ett perfekt komplement till ditt träningsprogram. Den kan användas för att bränna fett, tona muskler, förbättra balans och koordination.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *