Påstricket

Imagine que se pone una rebanada de pan blanco en una bolsa con agua tibia. Después de cinco minutos, la rebanada de pan transformado en un desastre acuoso que no se ve particularmente apetecible. Hacer lo mismo con una rebanada de pan de masa fermentada o el pan de trigo integral. Efter fem minuter har knappt något hänt och brödskivan ser nästan ut som när du lade i den i påsen.

Påstricket är en enkel illustration på vad som händer i magen. Franskbrödet som snabbt löstes upp har högt GI, medan fullkornsbrödet har betydligt lägre GI. Med hjälp av påstricket ser du snabbt att potatismoset, de överkokta snabbmakaronerna och många flingsorter har förfärande högt GI. Tillagningssättet kan också påverka GI-värdet, pasta som äts aldente, dvs lite kortare koktid har lägre GI än överkokt pasta osv.

One Response to Påstricket

  1. Hej bra blogg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *