Yogamatta vilken tjocklek

Det finns flera olika typer av yoga mattor för dig att välja mellan, alla har olika egenskaper. Det gäller att hitta en yogamatta som passar för dig.

PVC – De bästsäljande halkfria yogamattorna är i allmänhet tillverkade av PVC vilket ger den halksäkra egenskaper. Dess tjocklek kan gå från 3 till 5 mm. Dessa mattor är oftast lite billigare än andra mattor. Dessa yogamattor anses vara för nybörjare och kan köpas från några hundra.

Naturgummi – Dessa mattor är gjorda av naturgummi och andra naturliga fibrer vilket naturligtvis är bra för dig och miljön. De tenderar att vara lite tjockare, vanligen 5 mm tjocka och kostar lite mer än yogamattorna som är gjorda i pvc material. En naturlig gummimatta kommer i allmänhet att kosta från ca 400 kr och upp.

Bomull – För dem som föredrar mjukare mer naturlig känsla, så är yogamattan i bomull ett alternativ. I allmänhet är dessa är oblekta och ofärgade och görs av naturligt bomull. Bomulls mattorna käns bekvämare och är mer absorberande än gummi /PVC. de kostar lite mer oftast runt 600 kr. Dessa mattor är ca 3 mm tjocka och är väl tänkt för meditation.

Som du ser finns det olika typer av mattor som finns på marknaden. Vid valet av din yogamatta bör du tänka på vad du ska ha den till och vad du har för mål med den. Även om kärnan i yoga är enkelhet, så finns det många olika yoga verktyg och tillbehör som gör din yoga upplevelse mer effektivt och givande, så välj den yogamatta som passar för dig.

Hinterlasse eine Antwort

Your email address will not be published. Required fields are marked *