Påstricket

Stellen Sie sich vor, dass Sie ein Stück Weißbrot in einer Tasche mit lauwarmem Wasser legen. Nach fünf Minuten Brot die Scheibe in eine wässrige Chaos verwandelt, die nicht besonders appetitlich sieht. Machen Sie dasselbe mit einer Scheibe Sauerteigbrot oder Vollkornbrot. Efter fem minuter har knappt något hänt och brödskivan ser nästan ut som när du lade i den i påsen.

Påstricket är en enkel illustration på vad som händer i magen. Franskbrödet som snabbt löstes upp har högt GI, medan fullkornsbrödet har betydligt lägre GI. Med hjälp av påstricket ser du snabbt att potatismoset, de överkokta snabbmakaronerna och många flingsorter har förfärande högt GI. Tillagningssättet kan också påverka GI-värdet, pasta som äts aldente, dvs lite kortare koktid har lägre GI än överkokt pasta osv.

One Response to Påstricket

  1. Hej bra blogg

Hinterlasse eine Antwort

Your email address will not be published. Required fields are marked *